Parteneri OPERACADEMY

Persoane sau firme care sprijina proiectele noastre prin donatii anuale.

Deveniti partener

OPERACADEMY multumeste partenerilor:


 

Zoe & Walter Storm
Elisabeth & Walter Rosche
Barbara Pömsl
Helmut Pömsl
Anna Pömsl
Kamila Akhmedjanova
Lothar Wolowski

Euriteh a inceput colaborarea cu OPERACADEMY inca de la primul spectacol “Nunta lui Figaro”, care a oferit o bucurie muzicala oradenilor si a avut un real succes.
Chiar daca preocuparea noastra principala este managementul deseurilor si implementarea cu succes a solutiilor pentru valorificarea acestora, dorim sa sustinem in continuare spectacolele organizate de OPERACADEMY pentru a ajuta la promovarea tinerilor artisti si a culturii in orasul nostru.
O cultura bogata se dezvolta intr-un mediu curat!”
Emilian Gherdan

Director General , SC EURITEH SRL

Draga Stelian Gheorghe,

a fost o placere pentru noi, hotelul Ramada din Oradea sa intram in parteneriat pe proiectul OPERACADEMY din toamna anului 2014. Viziunea noastra a fost intotdeauna indreptata spre binele comun si dezvoltarea comunitatii in care traim. Astfel am dorit sa sprijinim mereu initiativele laudabile care au venit sa aduca un plus de valoare orasului, iar in cazul de fata, proiectul OPERACADEMY a adus cu siguranta plus valoare culturala Oradiei.

Prin colaborarea noastra am deschis usile unei colaborari de durata, astfel ca noi vom continua sa va sprijinim si pe proiectele viitoare cum putem mai bine, pentru ca avem convingerea ca munca si tenacitatea de care dati dovada vor pune Oradea pe harta oraselor culturale europene.

Mult succes in continuare.

Cu stima,

Romeo Ionescu

Hotel Ramada Oradea

Dragi parteneri şi prieteni ai OPERACADEMY,

a fost o plăcere pentru mine să particip şi să ajut la desfăşurarea proiectului “Nunta lui Figaro” de la Teatrul Regina Maria din Oradea, proiect pe care l-am susţinut încă de la bun început. Reacţiile din presă, impresiile artiştilor străini care nu au mai fost în România, satisfacţia studenţilor orădeni care au fost la înălţime pe scenă, toate acestea m-au convins că acest proiect este unul cât se poate de serios, profesionist şi benefic nouă, tuturor. De aceea voi fi alături şi mai departe şi vă invit şi pe dvs. să vă alăturaţi acestei idei aşa încât şi în acest an, în luna octombrie, să putem urmări o nouă operă realizată de OPERACADEMY pe scena teatrului orădean.

Cu stimă,

Dan Dorel

Dacor Exim SRL

Am colaborat cu Asociaţia Culturală OPERACADEMY şi cu domnul tenor Stelian Gheorghe încă de la primul lor proiect în Oradea, „Nunta lui Figaro“. Am fost atrasă de ideea unor astfel de spectacole deoarece consider că ele aduc o reală plus valoare oraşului nostru, mai ales când sunt făcute la anvergura şi cu profesionalismul celor de la OPERACADEMY. Este o onoare pentru noi să fim parteneri în proiectele OPERACADEMY şi de aceea le vom susţine cu încredere şi de acum încolo.

Cristel Bodea

Manager, Caro Boutique Hotel Restaurant

Decenii întregi Oradea a fost constant lipsită de spectacole lirice. Rareori publicul amator de muzică vocală avea prilejul să vadă câte un spectacol de operă sau operetă. În ultimul timp, se pare că acest gol tinde să dispară. Prezenţa în oraşul nostru a Asociaţiei Culturale OPERACADEMY – coordonată de tenorul Stelian Gheorghe, ne dă speranţe … . Promovarea tinerilor artişti din Oradea este garanţia ca în urbea noastră spectacolele de operă şi concertele de arii din opere şi operete vor avea viitor.Trebuie doar, ca cei în măsura să o facă, să sprijine demersul acesta lăudabil!

Succes Stelian Gheorghe, succes tinerilor artişti orădeni!

Prof. Eugenia Magda Mitraşcă

Past. Guvernator , Kiwanis Romania

Proiectul OPERACADEMY mi-a trezit interesul imediat de la prezentarea lui de către Stelian Gheorghe. Această colaborare dintre tinerii artişti orădeni şi invitaţii din străinatate având ca urmare un spectacol de operă la Teatrul Regina Maria m-au convins pe loc să susţin această iniţiativă, iar rezultatul a fost unul cât se poate de pozitiv, o sală plină, aplauze mai mult decât generoase, recenzii favorabile în presă. Astfel voi susţine acest proiect în continuare şi vă invit şi pe dvs. să faceţi la fel, prin această contribuind la dinamizarea vieţii culturale în Oradea şi la promovarea artiştilor bihoreni.

Cu stima,

Ferko Jeno

Consulting Forest Royal

În agitaţia vieţii de zi cu zi, când uneori uităm de bucuriile sufletului, a apărut ca un pansament pe rană, un spectacol grandios în care s-au împletit talentele consacrate cu speranţele viitorului. Proiectele OPERACADEMY, reprezintă o parte din “hrana spirituală” de care toţi avem nevoie în formarea noastră şi în completarea listei de viaţă ”to do”.

Aplauze la scenă deschisă!

Cornelia Chirilă

Director Vânzări, S.C. Selina Invest S.R.L.

Oraşul de pe Criş a fost, decenii întregi, privat de spectacole de operă. Prezenţa tenorului Stelian Gheorghe în Oradea vine să aducă o speranţă că acest gen va fi reînviat în urbea noastră, iar orădenii se vor deprinde cu spectacole de calitate.

Nu ştiu de ce Stelian Gheorge a poposit, dintre toate oraşele din România, tocmai la noi în oraş. Nu are un trecut care să-l lege de aceste meleaguri sau, poate, tocmai acest lucru l-a determinat să accepte o provocare atât de grea. Ajuns într-un oraş străin, uşile i s-au deschis cu greu, însă Stelian Gheorghe s-a încăpăţânat să-şi pună în aplicare planul de „culturalizare”. Anul trecut, novice în acest domeniu, a pus în scenă opera „Nunta lui Figaro” şi a realizat şi un master class cu artiştii români şi străini din spectacol. Financiar acest proiect a fost cu greu dus la capăt, însă Stelian Gheorghe nu a abandonat ideea ca de a realiza în fiecare toamnă, la Oradea, un spectacol de operă. Astfel nici bine nu a început acest an că a şi aşternut pe hârtie un nou concept: „Flautul fermecat”.

E interesant cum străini de acest oraş, unii oameni vin să facă pentru o comunitate mai mult decât facem fiecare dintre noi.

Cristina Puscas

„Nunta lui Figaro” a fost spectacolul ce a luat Oradea prin surprindere, în toamna lui 2014. Iniţial, prea puţini credeau în proiectul anunţat de către tenorul Stelian Gheorghe, prin asociaţia sa culturală – OPERACADEMY. După cele două masterclass-uri Carmelo Agnello şi Leontina Văduva, tenorul stabilit în Germania se întorcea la Oradea, hotărât să pună pe roate un spectacol grandios, chiar dacă premisele financiare nu erau deloc încurajatoare.

Ambiţia şi tenacitatea sa s-au dovedit a fi deasupra dezamăgirilor cu care s-a confruntat pe parcurs. Astfel, nu a contat faptul că sprijinul financiar al judeţului a acoperit nu mai mult de 35% din bugetul proiectului, câtă vreme a reuşit să cointereseze oameni, din ţară şi din străinătate, financiar şi sufleteşte, dispuşi să pună umărul pentru ca suflarea culturală orădeană să mai urce o treaptă.

Precedată de un spectacol liric – „Amici in canto” – „Nunta lui Figaro” a umplut până la refuz Teatrul Regina Maria din Oradea, duminică, 26 octombrie 2014. (Şi) în versiunea OPERACADEMY, „Le Nozze” au demonstrat că iniţiativele generoase pot fi duse la bun sfârşit dacă cei care le generează pun suflet şi dau dovadă de pricepere, în cantităţi considerabile.

Muzica lui Mozart a contribuit din plin la simbioza reuşită între artişti experimentaţi din ţară şi străinătate (Rhys Jenkins, Antonela Bârnat, Olga Czerwinsky) şi tinere talente ale muzicii lirice din Oradea (Florin Ganea, Antonia Iacob, Robert Bede). Aceştia au fost puşi în valoare de sublimele acorduri mozartiene aduse la viaţă de Filarmonica de Stat din Oradea, dirijată magistral de Julian Smith (Ţara Galilor).

Ovaţiile generosului public orădean au venit să recompenseze atât efortul artistic remarcabil al celor de pe scenă, cât şi al celor din spatele scenei, că vorbim despre organizatorul Stelian Gheorghe, despre regizorul Carmelo Agnello sau despre scenografa Vioara Bara.

Un spectacol, o iniţiativă ce se cere bisată!

Calin Corpas

Jurnalist, Jurnal Bihorean, Bihor online